Jury Anna Bijns Prijs 2014 bekend

 De namen van de juryleden voor de Anna Bijns Prijs 2014 zijn bekend. De jury bestaat uit Jeltje van Nieuwenhoven (juryvoorzitter, politica), Eefje de Visser (singer-songwriter), K. Michel (dichter) en Jeroen van Kan (journalist/presentator). De jury kent de prijs toe aan de schrijfster van de beste poëziebundel, verschenen tussen 2009 en 2013. De prijs wordt in november 2014 uitgereikt.

De Anna Bijns Prijs is een tweejaarlijkse titelprijs waaraan naast de Anna Bijns Trofee een bedrag van 10.000 euro verbonden is. De prijs gaat afwisselend naar proza en poëzie: met de prijs bekroont de jury de beste literaire prozatitel of dichtbundel van de afgelopen vier jaar, geschreven door een vrouwelijk auteur. Aan de bekendmaking van de winnaar gaan nominaties vooraf. De Anna Bijns Stichting wordt sinds 2009 gesponsord door het SNS REAAL Fonds.

Met ingang van 2005 is de Anna Bijns Prijs een titelprijs geworden met als hoofddoelstelling: aandacht voor Nederlandstalige literatuur van vrouwen.

In januari 2014 is Sarah Sluimer (programma -en opiniemaker De Balie) toegetreden tot het bestuur van de Anna Bijns Prijs

www.annabijnsprijs.nl