Uitreiking Anna Bijns Prijs 2014

Op dinsdagavond 11 november 2014 om 20.00 uur wordt de Anna Bijns Prijs voor de vijftiende keer uitgereikt. De schrijfster van de beste poëziebundel van afgelopen vijf jaar ontvangt deze avond de Anna Bijns Trofee en een cheque van 10.000 euro.

De feestelijke avond wordt geopend door Niña Weijers die ons door vier jaar highs en lows in de discussie rondom vrouwen en literatuur zal gidsen. Collectief Bureau Boven neemt de positie van de man onder de loep: nu de man het nieuwe zwakke geslacht is (Der Spiegel), zelfs een uitstervend alfa-dier (De Groene), hoe gaat het dan aflopen met de mannelijke auteur? Singer songwriter, tevens jurylid van de Anna Bijns Prijs 2014, Eefje de Visser treedt op.

We sluiten de avond af met het juryrapport, gelezen door juryvoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven, en de uitreiking van de Anna Bijns Prijs.
U bent van harte uitgenodigd om de Anna Bijns Avond én de borrel na afloop bij te wonen. De uitreiking vindt plaats in de Tolhuistuin (IJzaal) in Amsterdam. Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Kaarten kunt u reserveren door te e-mailen naar info@annabijnsprijs.nl.

De toegang is gratis, echter: reserveren is wegens het beperkte aantal plaatsen noodzakelijk. De Anna Bijns Prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 21